8x de beste tunneltenten van 2023

De laatste jaren is het kamperen weer toegenomen. Er zijn er die graag willen kamperen op een camping, maar er zijn er ook veel die in de vrije natuur willen kamperen. Voor het kamperen in de vrije natuur wordt vaak gebruik gemaakt van een tent. Daarbij is een tunneltent aan te bevelen. Een tunneltent is makkelijk op te zetten en maakt optimaal gebruik van de ruimte.

In dit artikel gaan we in op de beste tunneltenten, wat voor soorten er zijn en waar je op kunt letten als je er een wilt kopen. Na het lezen van dit artikel ben je goed geïnformeerd en kan je de juiste keuze maken.

De 8 beste tunneltenten van 2023

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal aspecten. Hierbij kan je denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze aspecten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. We nemen je hieronder mee in de 8 beste tunneltenten, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke tunneltent lijkt jou het beste?

Let op: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende modellen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “bekijk” om de juiste tunneltent te vinden.

Onze keuze voor de beste 3 tunneltenten

Na het zien van bovenstaande tunneltenten heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze keuze voor de beste 3 tunneltenten.

1. Coleman Cook Tunneltent 

De Coleman Cook Tunneltent is een favoriet bij vele. De tent is beschikbaar voor 4 personen of voor 6 personen en beschikt over twee (vierpersoonsmodel) of drie (zespersoonsmodel) slaapcabines. Deze tent is redelijk licht van gewicht dankzij de glasfiber stokken. Het tentdoek is gemaakt van polyester en beschikt over een waterkolom van 3000 mm, een geïntegreerd grondzeil en getapete naden wat de regen goed buiten houdt. Bovendien is het materiaal brandvertragend en UV-werend. De tent is voorzien van ventilatieopeningen waardoor de tent goed door kan luchten.

Gebruikers vinden het fijn dat deze tent ruim en hoog is. Bovendien is de tent makkelijk op te zetten als je met z’n tweeën bent. De tent wordt geleverd met aparte hoes, scheerlijnen en haringen.

2. High Peak Tauris Tunneltent

De Tauris tent van High Peak is een goede concurrent van de tent hierboven. Ook deze is beschikbaar voor 4 personen of 6 personen en ideaal voor een vakantie met vrienden of familie. De tent beschikt over 2 slaapcompartimenten. Ben je met minder kun je ook maar één slaapcomportiment ophangen zodat je meer ruimte hebt in de tent. In de leefruimte zijn er 8 organizers, 4 opbergvakken en een lampenhouder. De deur kan ook als zonneluifel worden gebruikt.

De tent heeft een waterkolom van 4000 wat inhoudt dat al de regen buiten de tent blijft. Bovendien is het mogelijk om bij slecht weer de buitentent op te zetten en hierna de binnentent erin te hangen, waardoor deze droog blijft. De deuren zijn voorzien van muggengaas en bieden optimale ventilatie. Daarnaast zijn er ook andere ventilaties, zodat er goede luchtcirculatie plaatsvindt in de tent.

3. Robens Voyager Versa Tunneltent

De Robens Voyager Versa is beschikbaar in een model voor 3 personen en voor 4 personen. Robens staat bekend als briljante tentontwerpen, superieure kwaliteit in combinatie met ongelooflijke prestaties en hoge maatstaven. Deze tent gaat dus gemakkelijk een leven mee. Dit model beschikt over een zij-ingang, voor-ingang en een ruimte voortent. De voor-en achterkant van de tent kunnen worden opengezet, voor optimale ventilatie. De tent heeft een verlengbaar luifel waar je kunt uitrusten, koken of eten. De scheidingswand kan worden aangepast om de internte slaapruimtes naar eigen voorkeur in te delen.

De tent is gemaakt van ripstop polyester waardoor de kans op scheuren klein is, de stof veerkrachtig, licht, vorm- en kleurvast en resistent tegen uv-stralen. Bij de tent zitten metalen Yunan-stokken en de stoksleuven zijn vlak. De paalspanning is gemakkelijk in te stellen.

Wat is een tunneltent en waar gebruik je hem voor?

Een tunneltent levert je niet alleen veel vrijheid op, maar is ook eenvoudig om mee te nemen. Kom je op een plek waar je graag wilt overnachten, en er op die plaats ook toestemming voor is, kun je daar een tent gemakkelijk opzetten. Een dergelijke tent heeft boogstokken die achter elkaar worden geplaatst. Daardoor zal er in de tent extra ruimte ontstaan. Bij de zo’n tent heb je geen last van de schuine wanden die je in een gewone tent wel hebt en daardoor de ruimte in de tent wordt beperkt. Wanneer je er alleen op uit zou trekken met een tent is dat zeker ook geen probleem. Door de eenvoudige constructie kun je zo’n tent gemakkelijk in je eentje snel opzetten. Wanneer je gaat kamperen, is het raadzaam om dat op een veilige plaats te doen. Ga niet in je eentje op een afgelegen plek kamperen. Kamperen is leuk en zeker aan te bevelen, maar zoek vooraf een veilig plek uit waar je zou willen gaan kamperen.

tunneltent

Tunneltent kopen? Houd hier rekening mee

Bewegingsruimte in de tent

Wanneer je gaat kamperen wil je natuurlijk een goede tent. Een belangrijk aspect voor veel mensen is een tent waarbij je vrij kunt bewegen. Door gebruik te maken van een tunneltent heb je in de tent veel bewegingsvrijheid. De tent wordt vastgezet met scheerlijnen en haringen. In de grotere tunneltenten kunnen gemakkelijk meerdere slaapcabines worden gehangen. Ook heb je met een dergelijke tent veel luifelruimte. Door deze belangrijke voordelen worden tunneltenten vooral voor gezinnen gebruikt.

Materiaal, luchtcirculatie en waterdichtheid

Er zijn tegenwoordig veel verschillende tunneltenten verkrijgbaar. Wanneer je naar het materiaal van een tent kijkt, kun je kiezen uit duurzame kunstvezels en hoogwaardig behandeld katoen. Het materiaal dat voor zo’n tent wordt gebruikt, moet ademend en luchtdoorlatend zijn. De luchtcirculatie in de tent moet gewaarborgd blijven.

Wanneer de tent voorzien is van een sterk en waterdicht materiaal is hij zeer geschikt om mee rond te trekken. Wanneer de stokken van glasfiber of aluminium zijn vervaardigd, heeft hij een laag gewicht. Doordat de binnentent in de buitentent hangt, zal de binnentent bij hevige regenbuien lekker droog blijven. Je kunt als het regent en je wilt verder trekken eerst de binnentent er droog uithalen om vervolgens de buitentent af te breken. Wanneer je aankomt op de nieuwe plaats waar je wilt kamperen, kun je eerst de buitentent plaatsen en daarna pas de droge binnentent.

Aantal personen

De meest gangbare maten voor tunneltenten zijn 2/4/6-persoons. Kies voor een grootte die past bij het aantal mensen waarmee je gaat kameren.

Slaapcabines

In de meeste tunneltenten liggen de slaapcabines naast elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om een tent aan te schaffen waarbij de slaapcabines niet naast elkaar, maar tegenover elkaar liggen. Daar tussenin is er een kleine leefruimte. Deze gescheiden slaapcabines is vooral geschikt voor gezinnen waarbij de kinderen of de ouders de behoefte hebben om een eigen slaapplek te hebben.

Stokken of opblaasbaar

Daarnaast kun je bij een tent kiezen voor stokken of tegenwoordig zelfs voor een opblaasversie. Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar. De tunneltenten moeten geschikt zijn voor zware stormen en ander noodweer. Je kunt een tent nemen die voorzien is van twee gebogen stokken, maar je kunt er ook een nemen met meer stokken. Hoe meer gebogen stokken je neemt, hoe groter de tent wordt.

Waar rekening mee houden bij het kopen van een tunneltent?

Het aanbod van tenten is de laatste jaren flink toegenomen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf goed duidelijk hebt welke eisen je aan de tent stelt. Factoren die bepalen welke tent het beste voor jou geschikt is zijn:

  • Wil je met de auto op vakantie en de tent meenemen of wil je te voet gaan rondtrekken met de tent op je rug. Je zult begrijpen dat de tent in het laatste geval niet te groot en te zwaar mag zijn. Als je met tweeën op vakantie gaat, dan zal een persoon de tent moeten dragen en de andere de spullen die een heerlijke vakantie mogelijk maken. Je moet natuurlijk eten en kookgerei meenemen. Een tunneltent is zeer geschikt is om mee rond te trekken. Wanneer je een goede tent neemt, met lichte boogstokken en een dun waterdicht buitenzeil, kun je heerlijk genieten in de natuur.
  • Is het belangrijk dat de tent snel op te zetten is? Bijvoorbeeld als je gaat trekken in de bergen wil je na een dag hiken niet nog al te moeilijk moeten doen.
  • Ga je naar een gebied waar het veel regent en moet de tent extra goed waterdicht zijn? Je wilt natuurlijk wel op vakantie een heerlijk droge slaapplaats hebben.
  • Ga je met meerdere op vakantie of is het de bedoeling dat je in je ééntje de tent op zet. Zo’n tent kun je gemakkelijk alleen opzetten. Zorg er wel voor dat je, wanneer je alleen op vakantie gaat dat je op een veilige plek met toezicht overnacht. Wanneer je in de ochtend weer verder wilt trekken, moet je de tent op de juiste manier opvouwen. Oefen vooraf wanneer je alleen op vakantie gaat. Je loopt de eerste keer, zowel bij het opzetten van een tent als het opbergen ervan tegen problemen aan. Daarom moet je vooraf eerst geoefend hebben.
  • Wil je een buitenluifel bij de tent of niet? Door gebruik te maken van een tunneltent met een buitenluifel krijg je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt, wanneer je op vakantie gaat.
goede tunneltent

Het gebruik van een tunneltent

De tunneltenten die tegenwoordig zeer populair zijn, werden voor het eerst op de markt gebracht in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Door het gebruik van een gebogen frame werden ze door de voordelen, die ze hebben, bijzonder snel populair. Door het unieke design en de extra ruimte van de tenten worden ze vaak gebruikt. Kamperen is leuk, maar je moet verzekerd zijn dat je voldoende ruimte hebt. Wanneer je met een tent gaat kamperen en je zit “hutjemutje” op elkaar, dan kun je niet echt genieten. Je moet je in een tent ook kunnen vermaken wanneer het slecht weer is. Ook is het belangrijk dat je in de tent droog blijft wanneer het hard staat te regenen. Door de gebogen stokken die bij de tent gebruikt worden, heb je extra veel ruimte. Je voelt je in zo’n tent niet opgesloten.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van wat de beste tunneltenten zijn, welke soorten er zijn en waar je op kunt letten als je er een wilt aanschaffen. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen, laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie