9x de beste pop up tenten van 2023

Een pop up tent, ook wel uitklaptenten of gooi tenten genoemd, zorgt ervoor dat je, je overnachtingsplek in no time gereed hebt. In dit artikel lees je wat een pop up tent eigenlijk is, waarvoor het vaak gebruikt wordt en wat de beste zijn. We zien de vele eigenschappen en functionaliteit die deze handige tenten bieden. Verder zul je ook meer te weten komen over de factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van de beste pop up tent.

Na het lezen van dit artikel ben je goed geïnformeerd en op basis daarvan kun je gelijk de juiste keuze maken.

De 9 beste pop up tenten van 2023

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal aspecten. Hierbij kan je denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze aspecten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. We nemen je hieronder mee in de 9 beste pop up tenten, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke pop up tent lijkt jou het beste?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “bekijk” om de juiste pop up tent te vinden.

Onze keuze voor de beste 3 pop up tenten

Na het zien van bovenstaande pop up tenten heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze keuze voor de beste 3 pop up tenten.

1. Coleman Galiano 4 Pop-up tent

Onze favoriet als het gaat om pop up tenten voor 4 personen is die van Coleman. Deze tent is ideaal voor kampeer tripjes of als je naar een festival gaat. Wat deze tent zo fijn maakt is dat deze licht is van gewicht en compact mee te nemen. De deur van deze tent is in een U-vorm waardoor je makkelijk in en uit kunt.

Mocht je in een regenbui belanden is deze tent 100% waterproof en kan ook tegen een windstoot. Dankzij het dubbele dak ben je extra beschermd tegen regen en ochtendnevel. De test beschikt over 2000mm waterkolom, getapete naden en een geïntegreerd grondzeil in de slaapcabine, zodat je verzekerd bent van droge spullen. Bovendien houdt het geïntegreerde grondzeil insecten buiten. Het materiaal is kwalitatief goed en brandvertragend. Met stevige wind blijft deze tent alsnog goed staan dankzij flexibele glasvezelstokken.

Mocht je nog niet overtuigd zijn van dit model, hebben we nog een leuke feature achter de hand. Je kunt namelijk het dubbeledak open laten zodat je extra ventilisatie hebt en ’s nachts van de sterrenhemel kunt genieten.

2. Deryan Luxe Cocoon Pop Up Tent (2 / 4 persoons)

De Deryan Luxe Cocoon Pop Up Tent is verkrijgbaar voor 2 personen of voor 4 personen. Vele gebruiken deze tent voor kamperen of een festival. Deze tent is stevig, licht van gewicht en beschermd bij regen en zon. De tent is 50% UV-beschermend, dus blokkeert 50% van de schadelijke UV-stralen die binnenkomen via de tent. De tent heeft een waterkolom van 2000 mm. Bovendien beschikt de tent over twee ingangen en twee raden, waardoor je de tent goed door kunt laten waaien en ventileren. De ingangen en ramen zijn gemaakt van mesh waardoor je er eventueel doorheen kunt kijken of voor meer privacy dit kunt afsluiten. Bij deze tent komen 4 touwen, 10 haringen en één draagtas, zodat je de tent goed kunt vastzetten.

Tip van ons is om de 2 persoonstent voor één volwassene te gebruiken en de 4 persoonstent voor twee volwassene. Aangezien je waarschijnlijk ook nog bagage hebt en je luchtbed vaak wat ruimte inneemt is dit zeker aan te raden.

3. High Peak Campo Pop Up Tent

De High Peak Vision Pop Up Tent is geschikt voor 2 personen (wij zouden aanraden deze voor één volwassene te gebruiken) en ideaal voor festivals of kamperen. Deze tent is minder luxe dan de twee bovenstaande, wat zich uit in bijvoorbeeld één enkel dak en 1500 waterkolom. Ideaal aan deze tent is dat je deze snel kunt opzetten en met 4 hoekpunten en scheerlijnen kunt aanspannen. Dankzij de aluminium coating ben je extra beschermd van de zon (zon bescherming van factor 60). De getapete naden zorgen ervoor dat lekkages door water worden voorkomen.

De ingang is voorzien van muggengaas wat insecten buiten houdt en mogelijkheden biedt voor ventilatie. De 3 permanente ventilaties zorgen ervoor dat de luchtcirculatie in de tent goed is en de tent lekker aangenaam blijft. Extra zijn de opbergzakken aan de binnenkant van de tent voor je zaklamp of mobiele telefoon. Kortom, ideale tent voor een festival of kort kampeertrip.

Wat is een pop up tent en waar gebruik je het voor?

Een pop up tent is een speciale uitklapbare tent gemaakt van glasvezel en polyester. Het is een tent met een licht frame die is voorzien van een springveer. Het maakt het opzetten van een tent toegankelijk en makkelijk voor iedereen. Je hoeft je niet druk te maken over allerlei stokken en lastige instructies, iets wat bij ouderwetse tenten wel het geval is. Een pop up tent kan je veel tijd besparen tijdens het kamperen. Zo zal je meer kunnen genieten van de natuur en leuke momenten met je vrienden of familie. 

Een pop up tent is eenvoudig uit te klappen en springt in positie door een speciaal veermechanisme. Dit proces zal niet langer dan een minuutje duren. Ook zijn deze tenten gemakkelijk opvouwbaar en handig in gebruik. Een pop up tent is dus ideaal voor liefhebbers van festivals, kamperen, picknicken en andere leuke buitenactiviteiten. 

Er is een groot assortiment aan pop up tenten te koop voor verschillende doeleinden. Het is dus belangrijk om de juiste te kiezen. Er zijn robuuste en waterdichte tenten die ideaal zijn voor het kamperen. Ze houden regenbuien tegen en zijn windbestendig en waterdicht. Het is dan wel belangrijk dat je deze tenten in iedere hoek aan de grond vastzet. Ook heb je de keuze uit luchtige en goedkope pop up tenten die geschikt zijn voor het park of op het strand. Deze zijn vaak meer open zodat ze met name voor het bieden van schaduw ideaal zijn.

pop up tenten

Waarom een pop up tent kopen?

Een pop up test zal je veel tijd en frustratie gaan besparen. Je kunt een pop up tent makkelijk meenemen op trektochten en andere outdoor activiteiten. Het is perfect voor degene die vaak op korte kampeertrips gaan. Met als belangrijkste voordeel de snelheid en het gemak van het opzetten van de tent.  Het opzetten van een traditionele ouderwetse tent kan vaak een lange tijd duren, aangezien deze uit meerdere onderdelen bestaat en het altijd even zoeken is of het goed past. Met een goede pop up tent heb je dit probleem niet.

Een pop up tent hoef je alleen uit de verpakking te halen en neer te gooien. De pop up tent zal dan door een opgerolde veer zich vanzelf opzetten. Met een paar haringen zet je de tent vast en dan kun je gelijk door met andere belangrijke voorbereidingen of activiteiten voor het klaarmaken van je slaapplek. Een andere reden waarom zoveel mensen een pop up tent gebruiken is de compactheid en aantal personen voor wie de tent geschikt it. Er zijn pop up tenten geschikt tot wel acht personen. De vier persoons pop up tent is het populairste. Bepaalde modellen kun je heel klein opvouwen, zodat je het in een rugtas kunt meenemen.

Pop up tent kopen? Houd hier rekening mee

Wat het beste is voor jou is voor een ander persoon misschien wat anders. Je zult rekening moeten houden met je eigen behoeften en wensen bij het uitkiezen van de beste pop up tent.  Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van de beste pop up tent. Er bestaan namelijk wat kwaliteitsverschil tussen deze tenten. De grootste verschillen zijn te vinden in prijs, gewicht, functionaliteit afmetingen en duurzaamheid. Het is belangrijk dat je een goede balans vindt tussen deze aspecten.

Het aantal personen dat meegaat

Als eerst zul je moeten bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt in de tent. Pop up tenten worden ontworpen voor volwassen en kinderen. Het is meestal aangeraden om voor een driepersoons pop up tent te kiezen voor twee volwassen. Ook is het dan heel handig om meerdere openingen te hebben als meerdere mensen erin zullen overnachten. 

Ventilatie

Verder is het praktisch om een goede ventilatie te hebben in de tent. Zonder een goede ventilatie zal je te maken krijgen met een oncomfortabele binnentemperatuur. Vooral in de kleinere pop up tenten kan dit leiden tot benauwdheid bij warme nachten. Om dit te voorkomen kun je voor een pop up tent kiezen met grote ramen. Zo kun je genieten van een ideale luchtstroom en temperatuur tijdens het slapen.  

Haringen en scheerlijnen meegeleverd

Haringen en scheerlijnen zorgen ervoor dat je tent niet wordt meegenomen door de wind en strak blijft staan. Meestal komen deze onderdelen mee met de tent, maar dit is niet altijd het geval. Let hier dus op bij de aanschaf.

Waterdicht

Het is belangrijk dat de tent je beschermt tegen mogelijke koude nachten en natte regenbuien. Let erop dat je voor waterdicht materiaal kiest met een vast grondzeil en met verzegelde naden. Bij tenten staat vaak de waterkolom aangegeven. Dit geeft aan hoeveel water de tent kan verdragen voor er water doorheen dringt. Hoe hoger de waterkolom, hoe langer het duurt voor de tentdoek doorlekt.

pop up tent

Hoe gebruik je een pop up tent en waarmee rekening houden

Een pop up tent komt meestal in een handige tas die je gemakkelijk overal naartoe kunt meenemen. Als het tijd is om het op te zetten zul je de tent als eerst uit de tas moeten halen. Daarna moet je de bevestiging die de tent opgevouwen en ingepakt houdt losknopen. Binnen enkele seconden is de tent vanzelf uitgeklapt dankzij de springveer. Natuurlijk wilt niemand dat zijn prachtige tent door de wind wordt meegenomen. Je zult de tent dus aan de grond moeten vastzetten met stevige haringen en scheerlijnen.

Het opvouwen van de tent na gebruik vaagt wat oefening. Heb je het eenmaal onder de knie dan neemt het veel minder tijd in beslag dan het afbreken van een normale tent. Het is aan te raden om voorafgaand aan je uitstapje dit enkele keren te oefenen, zodat je het door hebt op de plaats van bestemming. Vaak zijn bij de tent instructies meegeleverd over hoe je de tent moet opvouwen. Let erop dat je de tent op de juiste manier opvouwt en de instructies goed volt. Het verkeerd opvouwen van een pop up tent kan leiden tot beschadiging.

Wat voor soorten pop up tenten zijn er?

Factoren die een pop up tent ‘de beste’ maken zijn gebruikersgemak en de kwaliteit van de materialen. Er zijn tenten die speciaal geschikt zijn voor kamperen in extreem weer. Ze worden gemaakt van topkwaliteit materialen. Bepaalde pop up tenten kunnen heel lang gebruikt worden, terwijl andere geschikt zijn voor korte trips. Pop up tenten voor festivals en strandtochtjes zijn meestal vriendelijk geprijsd. Ook zijn ze lichter en van wat lagere kwaliteit en gaan ze een paar keer mee.

Vrijwel alle pop up tenten die op de markt zijn hebben een waterdichte constructie. Maar niet allemaal kunnen tegen zware regen. De kwaliteit op deze gebieden verschillen tussen diverse modellen.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de beste pop up tenten, waar je op kunt letten als je er een wilt aanschaffen en welke soorten er zijn. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen, laat dan gerust een reactie hieronder achter.

Plaats een reactie