7x het beste tenttapijt van 2023

Ga je op kampeervakantie en houd je van een schone tent? Een tenttapijt is een mooie uitkomst! In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten tenttapijten, waar je rekening mee kunt houden als je er een wilt aanschaffen en wat de beste zijn.

Na het lezen van dit artikel ben je goed geïnformeerd en op basis daarvan kun je gelijk de juiste keuze maken.

De 7 beste tenttapijten van 2023

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal aspecten. Hierbij kan je denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze aspecten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. We nemen je hieronder mee in de 8 beste tenttapijten, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk tenttapijt lijkt jou het beste?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “bekijk” om het juiste tenttapijt te vinden.

Onze keuze voor de beste 3 tenttapijten

Na het zien van bovenstaande tenttapijten heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze keuze voor de beste 3 tenttapijten.

1. Bo-Camp Tenttapijt

Het Bo-Camo Tenttapijt is super robuust. Zo is deze kleurvast, schimmelwereld, bestand tegen slijtage en water! Mocht je er toch een vlek op maken is deze ook afwasbaar. Bovendien is het tapijt ook ademend, niet ontvlambaar en milieuvriendelijk.

Het tapijt wordt geleverd met een draagtas, drukkers en pennen. Het tapijt is gemaakt van polypropyleen, een soort kunststof.

2. Crius Tenttapijt

Het Crius Tenttapijt is licht, soepel en ideaal voor degene die op zoek zijn naar anti-slip effect. Het tenttapijt is duurzaam. Dit blijkt onder meer uit de open structuur waardoor zand of korrels erdoorheen vallen en gras gespaard blijft.

Je kunt dit tapijt wassen op 30 graden mocht deze na de vakantie toch vies zijn. Je kunt verschillende maten kiezen en eventueel bijknippen mocht dat nodig zijn. Het tapijt is gemaakt van polypropyleen.

3. Proplus Tenttapijt

Het Proplus Tenttapijt is stevig en een goede keuze naar degene die op zoek is naar een solide tenttapijt. Het doek is soepel, elastisch en wasbaar op 30 graden. Door de anti slip blijft het tapijt goed liggen. Bovendien het tapijt duurzaam en spaart het gras door de open structuur. Het tapijt is wamte isolerend, water- en vuildoorlatend en biedt extra loopcomfort.

Het tapijt heeft een polyester kern en een extra zware coating. Het is de bedoeling dat je het tent bovenop een grondtapijt legt. Het tenttapijt heeft 4 metalen ogen waarmee je het vast zet.

Wat is een tenttapijt en waar gebruik je het voor?

Wanneer je gaat kamperen mag een tenttapijt uiteraard niet ontbreken. Maar wat is een tenttapijt en waar gebruik je het zoal voor? Een tenttapijt is, zoals je wellicht al vermoed, een tapijt die ideaal is voor in de tent. Er zijn diverse soorten tapijten voor in je tent, en elk soort tapijt heeft zo zijn unieke eigenschappen en voor- en nadelen. De meeste mensen gebruiken een tapijt in de voortent van hun tent. Echter kun je een tapijt in alle delen van je tent plaatsen, zoals in de hal of in het slaapgedeelte. Een extra tapijt zorgt voor een goede isolatie en houd de kou en vocht zo goed mogelijk buiten.

Door een tent te gebruiken zorg je er ook voor dat je altijd comfortabele warme en droge voeten hebt. Je kunt een tapijt voor in je tent daarnaast ook gebruiken om te zorgen dat je tent mooi schoon blijft. Met behulp van een bezem poets je vuil, gras en bladeren gemakkelijk uit je tent en blijft jouw vakantie plek mooi opgeruimd.

Waarom een tenttapijt kopen?

Het gebruik van een tapijt in je (voor)tent heeft vele voordelen. De aankoop van een tapijt voor in je tent is daarom zeker aan alle kampeerders aan te raden. Een groot voordeel van het gebruik van een tapijt in je tent is bijvoorbeeld dat je tent veel schoner en comfortabeler is. Door het gebruik van een tapijt in je tent hou je stof, gras en vuil gemakkelijk uit je tent en blijven je voeten altijd heerlijk droog.

Er zijn speciale tapijten voor in je tent die goede antislip bieden. Dit is met name ideaal wanneer je van alles op het tapijt hebt staan, zoals een tafel, stoelen en kastjes. Ook is de antislip laag op het tapijt extra veilig, doordat je hierdoor minder snel uitglijdt in je tent.

Een tapijt voor in je tent neem je gemakkelijk met je mee naar de camping en is vaak compact van formaat. Ook wegen de tapijten vaak weinig, waardoor ze niet veel gewicht in je auto in beslag nemen. Je kunt de tapijten uiteraard ook mee nemen voor onderweg. Gebruik het tapijt bijvoorbeeld als ondergrond voor tijdens een picknick.

Ten slotte is het gebruik van een tapijt voor in je tent een eenmalige investering in het verbeteren van je tent. De tapijten zijn namelijk vaak van zeer goede kwaliteit, waardoor je het tapijt jaarlijks met je mee kunt nemen op vakantie en vele malen kunt gebruiken.

tenttapijt kamperen

Tenttapijt kopen? Houd hier rekening mee

Het gebruik van een tapijt voor in je (voor)tent is ideaal. Echter zijn er tal van verschillende soorten tapijten verkrijgbaar, en is het vinden van het beste tapijt soms een lastige opgave. Zo zijn er vele soorten merken, modellen, kleuren en is de prijs van een tapijt voor in je tent vaak sterk uiteenlopend. Om de aankoop van het beste tapijt wat eenvoudiger te maken is het aan te raden om rekening te houden met een aantal factoren.

Type tapijt

Er zijn verschillende soorten tapijten voor in je tent. Er zijn bijvoorbeeld diverse antislip matten. Deze tapijten worden vaak gaten tapijten genoemd. Het gatentapijt is vaak eenvoudig op maat te knippen en hierdoor geheel aan jouw tent aan te passen.

Afmetingen

Ook de afmetingen per tapijt verschillen. Zo zijn er speciale compacte tapijten, voor de kleinere tenten of voor tenthallen, de wat grotere exemplaren voor ruime voortenten, en de zeer grote tapijten, voor zeer grote tenten, zoals een caravan tent en partytenten.

Materiaal

Daarnaast verschillen de tapijten voor in de tent onderling sterk in materiaalsoort. Zo zijn er bijvoorbeeld tapijten gemaakt van polypropeen, pvc-schuim, safaritex, juteweefsel of van andere soorten materialen. Bekijk de verschillende materiaalsoorten en kies een tapijt dat bij jouw voorkeuren aansluit.

Hoe gebruik je een tenttapijt?

Een tapijt voor in je tent of caravan is ideaal en zeer gemakkelijk te gebruiken. De tapijten zijn vaak eenvoudig op te vouwen en passen hierdoor in vrijwel elke tas. Ook zijn de tapijten vaak gemakkelijk schoon te houden. Let erop dat je wel een materiaalsoort kiest dat goed schoon te houden is, zoals bijvoorbeeld nylon of pvc. Dit materiaal is vaak ook goed waterafstotend en trekt hierdoor niet snel vocht vast.

Bekijk daarnaast of het materiaal van duurzame kwaliteit is. Hoe sterker het materiaal, hoe minder kans je hebt dat het tapijt scheurt of slijt. Een sterk materiaal tapijt is bijvoorbeeld polypropeen. Dit materiaal is vele malen sterker dan bijvoorbeeld safaritex, waardoor het een stuk duurzamer is.

Houdt daarnaast rekening met de afmetingen. Bekijk of het tapijt voldoende groot is voor je gehele (voor)tent. Vaak is het beter om een tapijt te kiezen dat wat groter is in plaats van net te klein. Indien het namelijk te groot is kan het tapijt vaak eenvoudig op maat worden geknipt, en zorg je dus altijd voor een goed passend resultaat.

beste tenttapijt

Wat voor soorten tenttapijten zijn er?

Er zijn vele soorten tapijten voor je tent verkrijgbaar. Het kiezen van het perfecte exemplaar is daarom vaak lastig. Over het algemeen wordt vaak onderscheid gemaakt tussen twee soorten tapijten, namelijk de gatentapijten en de geweven tapijten.

De gatentapijten zijn voorzien van antislip materiaal, waardoor ze een goede stabiliteit bieden en ongelukken in de tent helpen voorkomen. Het materiaal is echter vaak lastiger schoon te maken met een bezem. Gatentapijten zijn gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. Ook kunnen ze eenvoudig op maat geknipt worden zonder dat het materiaal scheurt.

De geweven tapijten zijn vaak ideaal om af te nemen met een bezem. Het materiaal van geweven tapijten is erg licht, waardoor je ze gemakkelijk met je mee kunt dragen. Geweven tapijten zijn over het algemeen vaak gevoeliger voor vocht. Echter zijn er ook exemplaren die juist zeer vochtwerend zijn, waardoor je de tapijten prima buiten kunt laten liggen.

Uiteraard zijn er nog vele andere soorten tapijten die geschikt zijn voor in je tent. Bekijk daarom voor dat je een tapijt koopt waar jou tapijt zoal aan dient te voldoen en kies een tapijt dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en aan de omvang van jou tent.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat je een goed beeld heb gekregen van de verschillende soorten tenttapijten, waar je rekening mee kunt houden als je er een wilt kopen en wat de beste zijn. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen, laat dan gerust een reactie hieronder achter.

Plaats een reactie