8x de beste wereldstekkers van 2023

Ga je buiten Nederland op vakantie dan is het aan te raden te controleren wat voor stopcontacten gebruikt worden in je vakantieland. Is het niet het Nederlandse model? Dan heb je een wereldstekker nodig! In dit artikel gaan we in op de beste wereldstekkers, wat voor soorten er zijn en waar je rekening mee kunt houden als je er een wilt kopen.

Na het lezen van dit artikel ben je goed geïnformeerd en op basis daarvan kun je gelijk de juiste keuze maken.

De 8 beste wereldstekkers van 2023

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal aspecten. Hierbij kan je denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze aspecten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. We nemen je hieronder mee in de 8 beste wereldstekkers, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke wereldstekker lijkt jou het beste?

Onze keuze voor de beste 3 wereldstekkers

Na het zien van bovenstaande wereldstekkers heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze keuze voor de beste 3 wereldstekkers.

1. Lionheart Travel Wereldstekker – Beste kwaliteit

Deze wereldstekker kun je in meer dan 150 landen gebruiken en is uitgerust met vier extra universele USB-poorten. Vele gebruikers zeggen dat dit model makkelijk in gebruik is. Hiermee kun je dus je telefoon, ipad, camera en powerbank tegelijkertijd opladen. Deze wereldstekker is voorzien van een rubberen coating, ingebouwde veiligheidspal en LED power indicator. Afhankelijk van de stekker die je nodig hebt kun je deze uitschuiven. Mocht je juist op zoek zijn naar een model waarbij je een andere type buitenlandse stekkers erin wilt steken, kan dit ook! Zo kun je buitenlandse apparatuur aansluiten op het Nederlandse stopcontact. Klik op bekijk product om te zien voor welke landen deze allemaal geschikt is.

2. S-Kross WTA Pro Wereldstekker – Compact model

De S-Kross WTA pro is een top keuze als je op zoek bent naar een compacte wereldstekker zodat jij op vakantie je apparaten kunt opladen. Dit model is klein, compact en robuust wat deze ideaal maakt voor de reiziger met beperkte bagageopslag. De wereldstekker is geschikt voor 3-polige apparten en 2-pins Euro stekker apparaten. Het vermogen van deze wereldstekker is 2500 watt en de adapter kan alleen worden gebruikt op ge-aarde contactdozen. Wil je met deze wereldstekker naar Amerika dan heb je een extra adapter nodig. Om te zien voor welke landen deze wereldstekker wel allemaal gebruikt kan worden, klik op ‘bekijk’.

3. Northwall Universele Wereldstekker – Goede prijs/kwaliteit

De Northwall universele wereldstekker maakt het mogelijk om overal te wereld je telefoon, camera, action cam of andere apparten op te laden. Dankzij de twee extra usb poorten (5.6A) kun je 3 apparaten tegelijkertijd opladen. De wereldstekker kan lang mee dankzij het compacte, robuuste design en de nodige veiligheidfuncties. De veiligheidsfuncties zorgen dat de stekker niet overhit, overlaad of kortsluiting krijgt. Met de bijgeleverde reisetui kun je de wereldstekker gemakkelijk meenemen. Klik op bekijk product om te zien voor welke landen deze stekker allemaal geschikt is.

Wat is een wereldstekker en waar gebruik je het voor?

Een wereldstekker, niet te verwarren met de reisstekker, is een stekker die je nodig hebt in het buitenland om je apparaten op te kunnen laden. Het verschil tussen de 2 is dat een reisstekker vaak 1 specifieke stekker is voor 1 soort type. Een wereldstekker heeft eigenlijk altijd tussen de 2 en 6 types op zich bevestigt. In Nederland gebruiken we vooral stekker type F. Daarnaast passen type E en type C ook. Met die 3 type stekkers kun je in heel Nederland opladen. Maar als je naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld voor een vakantie, dan heb je soms een andere stekker nodig. Zo gebruiken ze in Amerika stekker type-A, herkenbaar aan de platte pinnen. In het Verenigd Koninkrijk gebruiken ze type G, te herkennen aan de 3 dunne pinnen die een soort rondje vormen. En in Italië gebruiken ze type L, deze stekkers zijn te herkennen aan de 3 pinnen dicht naast elkaar. Zo zijn er nog veel meer. De stekker geeft je garantie om in elk land op het stroomnetwerk te kunnen. Er zijn verschillende soorten in verschillende prijsklassen. Hierover hieronder meer.

wereldstekker

Waarom een wereldstekker kopen?

Het kopen van zo’n stekker komt altijd van pas. Je hebt op die manier geen zorgen of je op je vakantiebestemming wel of niet stroom aankunt. Stroom is belangrijk voor het opladen van je apparaten en voor internet bijvoorbeeld. De voordelen zijn oneindig:

Je kunt in het buitenland gemakkelijk stroom gebruiken

Dat je een wereldstekker in je koffer hebt zitten bespaart je erg veel stress en zorgen. Het zou namelijk vervelend zijn als je er onderweg of op je bestemming pas achter komt dat je deze bent vergeten, dit levert stress op. Wanneer je op vakantie gaat wil je dit juist niet, je wil genieten. Het gemak waarmee je zo’n stekker kunt gebruiken is daarom fijn. Het is een kwestie van in het stopcontact steken, waarna je je eigen stekker daar weer in kunt pluggen. En dat is alles. Kind kan de was doen.

Een wereldstekker is makkelijk te vervoeren

De stekker is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook gemakkelijk mee te nemen. Hij past er gegarandeerd nog bij in je bagage. Ze zijn niet veel groter dan een normale stekker. Wanneer je op je vakantiebestemming bent en je wil ergens in een café of bar je laptop inpluggen, dan kun je deze gebruiken.

Heeft meerdere type stekkers in één en is dus veelzijdig

We houden ervan, materialen die veelzijdig zijn. We krijgen er geen genoeg van. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. De stekker biedt je de mogelijkheid om in elk land en op elke locatie stroom te gebruiken. Vaak zitten de meest voorkomende stekkers erop. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ideaal voor de echte reisfanaat.

De prijs van zo’n stekker ligt gemiddeld tussen de 7 en 20 euro. Samen met alle voordelen is dit dus je investering waard!

Wereldstekker kopen? Houd hier rekening mee

De zaken waarop je moet letten bij aankoop van een veelzijdige stekker als deze zijn onder anderen:

Het type stopcontact in jouw vakantieland

Check van te voren welk type stekker ze gebruiken in het door jou gekozen vakantieland. Zo doe je geen miskoop.

USB poort of niet

Niet alle stekkers hebben USB-ingangen. Een USB-ingang kan wel fijn zijn voor bijvoorbeeld je telefoon of e-reader. Het voordeel is dat je dan geen adapter nodig hebt.

Het aantal voltage in je vakantieland

Het is zeer belangrijk dat je weet hoeveel voltage je apparaten aan kunnen. Ook moet je weten welk voltage er in de stopcontacten zit van de plaats van bestemming. Een voorbeeld hiervan is: in Amerika is het voltage 110 tot 120 volt. In Europa is dit vaak 220 tot 240 volt. Wanneer iemand uit Amerika zijn of haar toestel in een Europees stopcontact steekt, kan dit het toestel beschadigen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Informeer om deze reden het aantal volt en of je een converter moet regelen.

De prijs

Wat is je budget? Het budget is geheel persoonlijk. De vraag is of je vaak op reis gaat. Als je veel geld besteedt aan een stekker en je gaat maar 1 keer per jaar op reis, dan is dit natuurlijk zonde.

stekker camper

Hoe gebruik je een wereldstekker en waar rekening mee houden?

Op een gegeven moment ga je op vakantie met de stekker. De basis van de manier waarop je de stekker moet gebruiken, staat hieronder in stappen uitgelegd. Verder is het afhankelijk van welk land je kiest:

  • Stap 1: Sluit de snoer aan op je apparaat
  • Stap 2: Plug de wereldstekker met de geschikte kant in het stopcontact
  • Stap 3: Doe je stekker in de wereldstekker

En dat is alles. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Wanneer er een bepaalde eenheid op de stekker staat, kan er geen andere hoeveelheid volt op. Dan moet je dus ook een juiste converter hebben. Ook wel spanningsomvormer genoemd.

Wat voor soorten wereldstekkers zijn er?

De uit elkaar te halen stekker

Deze stekker heeft verschillende soorten stekkers die uitsteken. Bij dit blok stekkers kun je elke stekker loshalen. Dit scheelt ruimte en zo hoef je ze niet allemaal mee te nemen. Als je de rest thuis laat, hoef je ook niet steeds opnieuw te kijken welke stekker je moet hebben in het desbetreffende land.

De niet uit elkaar te halen stekker

De bovenstaande soort is net als deze, maar nu kun je bij deze de stekkers niet loshalen.

Met of zonder USB

Sommige wereldstekkers hebben verschillende stekkers. Deze bevatten of enkel stekkers, of ook USB-ingangen. Het verschil is dat je bij een USB-ingang geen adapter aan je snoer nodig hebt.

Enkel met ingangen van adapter

Soms ziet de stekker voor alle werelddelen eruit als een blokje. Dit blokje heeft allerlei ingangen en hierin kun je alle verschillende soorten snoeren pluggen.

Kortom keuzes zat als het aankomt op wereldstekkers. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je een wereldstekker kiest die bij jouw aankomende reis (en als je het gelijk goed wilt doen de toekomstige reizen) past.


We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van de beste wereldstekkers, de verschillende soorten en waar je op kunt letten als je er een aanschaft. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen, laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie